Najstrašnija metoda mučenja, smrt od hiljadu rezova.

Najstrašnija metoda mučenja, Lingči, koja je do 1905. godine u Kini bila kobna za mnoge osuđenike.

Najstrašnija metoda mučenja
IZVOR: PROFIMEDIA

Da li ste znali da je najstrašnija metoda mučenja ikad bila smrt od hiljadu rezova?  Ova strašno mučenje koje se praktikovalo u Kini, bilo je jedno od najbrutalnijih ikad. Ovaj metod pogubljenja datirao je od 900. – 1905. a onda je zvanično zabranjen. S ciljem da umru sporo i u bolu,  metodom lingči su se kažnjavali oni najgori zločinci (veleizdaja, ubistvo roditelja i masovna ubistva).

Dželat s oštrim predmetom skidao bi komad po komad tkiva žrtve koja je bila vezana za drveni stub. Neki od osuđenika su umirali u roku 15 minuta, nažalost bilo je i onih čija je  agonija  trajala satima.  Međutim, bilo je i slučajeva u kojima su dobrostojeće porodice podmitile dželata da olakša smrt i ubije osuđenika u prvoj minuti.

Kada žrtva nakon dugotrajnog mučenja izdahne, glava i udovi su bili odsječeni. Cilj ove metode pogubljenja je bio kazna u ovom i idućem svijetu.  Iako mnogi istraživači smatraju da je ova metoda mučenja preuveličana, fotografija pogubljenja Fu Ču LI-ja početkom 20. stoljeća potvrđuje brutalnost  ove metode. On je bio osuđen na smrt zbog ubistva svog gospodara, a njegovo pogubljenje zabilježeno je fotoaparatom.

Vase misljenje?