Znak uspori, riba na putu!

Jedino mjesto na svijetu gdje možete vidjet znak uspori, riba na putu!

riba

 

Svi smo bili u prilici dok putujemo da vidimo znakove koji ukacuju na oprez, jer se u tom području nalazi neka životinja. Međutim rijetki su oni koji su prošli pored znaka: Uspori, riba na putu!

Da, naravno i takav znak postoji. Jedino mjesto na svijetu na kojem možete vidjet  znak uspori riba na putu, nalazi se u SAD. Washington, jedina država SAD ima čast da bude prepoznatljiva po tom. Ovo mjesto je posebno. Svake godine na istoj lokaciji oko 5 milja niz rijeku Skokomish,  lososi bezbrižno prelaze cestu.

Zbog obilnih jesenjskih kiša, neka područja duž rijeke Skokomish sklona su poplavama. Pa upravo zbog toga gužve u saobraćaju na tom području stvaraju mišićavi lososi, koje možete vidjet kako plivaju u samo nekoliko centimetara dubokoj vodi.

Pogled na njih iz automobila, dok prelaze cestu je fascinantan. Internetom kruži video snimak gužve u saobraćaju za koju su upravo oni „krivci“. Nažalost, pri povlačenju rijeke mnogi od njih ostaju na polju gdje postaju meta lešinara. Takođe, većinu lososa s polja pokupe jastrebi ili rakuni.

Pogledajte video prelaska lososa preko ceste, zanimljivo zar ne? https://www.youtube.com/channel/UCVduuWpRCXwsC0-vpSMIHrw

Pročitajte još zanimljivih tema.Mogu da prežive i do 2 sedmice bez vode.

Vase misljenje?