Lisa McVey, sedamanestogodišnja djevojčica koja je doživjela pakao.

Lisa McVey, tinejdžerica koja je uspjela da pobegne iz kandži serijskog ubice.

Da li ste čuli za potresnu priču o sedamnaestogodišnjoj Lisa McVey, koju život nije baš mazio? Kada je imala samo 14 godina, majka ju je prisilila da ide živjet kod bake, kako bi brinula o njoj. Međutim, nije bila svjesna u kakav pakao je šalje. Izabranik njene bake ju je već od prvog dana počeo maltretirat. Nesretna djevojčica kojoj je pištolj skoro svakog dana bio prislonjen na čelo, bila je primorana da udovolji svakoj želji tog zlog čovjeka.

Maltretiranje, zlostavljanje trajalo je tri godina, a zaštitu od svoje bake nije dobila. Svaka pritužba majci, koja je bila ovisnica o alkoholu i drogi bila je uzaludna, nije joj vjerovala. Stjerana u kut, bez ičije podrške počela je da razmišlja o samoubistvu. Putujući jedne večeri s posla, razmišljajući o samoubistvu, desilo se nešto sasvim suprotno. Kreće njena borba za život, za opstanak.

Pred njom se u mraku našao serijski ubica, zgrabio ju je s bicikla i ugurao u svoj automobil. Stavio joj je povez na oči i prislonio pištolj na čelo. Nije smjela glas da izusti. Dovezao ju je u svoj stan u kojem ju je mučio i silovao, agonija je trajala 26 sati. Lisa je odlučila da se bori za život koji je samo dan prije htjela da okonča. Znala je da svaki detalj može biti jako bitan u njenom pronalasku.

Borba za život počinje

Pod izgovorom da mora na wc, ostavila je mnogo otisaka na ogledalu, wc šolji. Otmičaru je predložila da budu u tajnoj vezi, a da nju pusti da ide brinuti o bolesnom ocu. Rekla je da joj je otac bolestan i da se jedino ona brine o njemu. Otmičar se sažalio nad njom i odlučio da je pusti. Međutim, kada ju je pustio, pokajao se pa je krenuo za njom, ali na sreću uspjela je pobjeći.

Kada je došla kod bake, bila je optužena da je pobjegla od kuće, nisu joj vjerovali da je bila oteta. Kako je baka prijavila njen nestanak, morala je da se javi u policiju da da izjavu. Njenju izjavu o otmici  policija nije shvatila ozbiljno. Bili su ubjeđeni da je samo jedna u nizu onih koji se iskradu iz kuće, pa provedu dan zabavljajući se.

Vidjevši je kako plače jedan detektiv joj je ponudio pomoć, želio je da mu ispriča svaki detalj otmice. Njena priča i način otmice podudarao se s otmicama i ubistvima mnogih žena iz tog okruga. Uz Lisinu pomoć policija ulazi u trag serijskom ubici Longu, koji je ubio 10 žena, a oko 50 silovao. Long je pogubljen 2019. Lisa je nedugo nakon toga postala policajka i radi u istom odjelu, koji je pronašao i uhapsio njenog otmičara.

Potresan film o otmici Lise McVay

Vase misljenje?