Tragedija u Americi, mladić ubio 19 učenika i 2 učitelja.

Tragedija u Teksasu, pomahnitli mladić  ubio 19 učenika i 2 učitelja.

Mladić ubio 19 učenika i dva učitelja.
 Mladić ubio 19 učenika i 2 učitelja

Ameriku je pogodila još jedna velika tragedija. Šokantna vijest stiže iza Teksasa.  U jednoj osnovnoj školi ubijeno je najmanje 21 osoba. Pomahnitali 18- godišnjak upao je u školu i ubio 19 učenika i dva učitelja. Vijest o kobnom događaju prenijela je na svom Twitter profilu Osnovna škola u Uvaldeu, u utorak 24. maja.

Građani Uvaldea, grad u kojem živi oko 16.000 ljudi, su u šoku. Još uvijek se ne zna razlog ovog okrutnog čina. Policija je obavjestila građane da je napadač, 18- godišnji Salvador Ramos ubijen, od strane policije.  Medijima je poznato da je Ramos na svoj 18-ti rođendan kupio dvije puške, takođe je poznato da je maltretiran od strane učenika, jer je bio siromašan.

Salvador je prije napada a školu, upucao svoju baku, koja je u kritičnom stanju. Bijesan je upao u školu, koju pohađaju učenici od 1. – 4. razreda. Hladnokrvno, pucajući, ubijao je i rušio sve pred sobom. Američki predsjednik Joe Biden, šokiran ovom tragedijom, zamolio je naciju da se mole za žrtve i da ustanu protiv lobista oružja.

Prije deset godina, Ameriku je također potresla užasna tragedija.   Tada je u osnovnoj školi u Connectticutu ubijeno dvadesetero učenika i 6 učitelja.

Pogledajte video:

Vase misljenje?