Pleme Bodi u kojem su najpoželjniji debeli muškarci.

Pleme Bodi, muškarci piju mješavinu kravljeg mlijeka i krvi da bi postali što privlačniji.

Etiopljani iz plemena Bodi imaju neobičan bizaran ritual, koji njeguju svake godine.  Dok su u svijetu najprivlačniji mišićavi, mršavi muškarci, kod njih je čista suprotnost. Za njih je muškarac s većim stomakom, „puniji“, oličenje muškarčine i smatra se najprivlačnijim. Naime, u plemenu Bodi, muškarci se zatvaraju u kolibe u kojima provode šest mjeseci, kako bi osvojili titulu najpoželjnijeg.

pleme bodi
Pleme Bodi Izvor fotografije: Taste Ethiopia Tour and Travel

Svaka porodica može poslat jednog neoženjenog muškarca na natjecanje. Muškarac mora da provede 6 mjeseci u kolibi, a zabranjeno mu je da u toku natjecanja ima intimne odnose. No, najbizarnije je to što žene natjecateljima donose mješavinu kravlje krvi i mlijeka, nekoliko puta dnevno, kako bi se ugojili i postali najpoželjniji. Cilj je popit 2 litre te mješavine na dan. Međutim, mnoge natjecatelje je ukus krvi i mlijeka, natjerao na povraćanje, te odustajanje od takmičenja.

Kako se u plemenu Bodi krava smatra svetom životinjom, ona se ne ubija, već se do njene krvi dolazi tako što se uskim kopljem probije vena, napuni posuda s krvlju, a potom se rana zakrpa glinom. Nakon izolacije, u kojoj su muškarci popili velike količine mješavine krvi i mlijeka, kreće se na mjesto gdje se okupljaju plemena, da bi se proglasio pobjednik. Neki muškarci se toliko ugoje da ne mogu hodati.

Nakon proglašenja pobjednika, svi mogu da se vrate normalnoj ishrani, čime će da smršave. Pobjednik takmičenja, osvaja titulu najpoželjnijeg muškarca i najvećeg heroja do kraja života. Čak i kad smršavi njegova titula je vječna. Svi će da mu se dive i gledaju ga s poštovanjem.

 

Vase misljenje?