Raymond Fernandez i Martha Beck, serijske ubice.

Raymond Fernandez i Martha Beck serijske ubice, koji su zajedno u paru ubili oko 20. žrtava.

 

Foto: wikipedia Martha Beck.

Raymond Fernandez i Martha Beck bili su američki par, koji je počinio mnoga ubistva. Osumlječeni su za 20 čak ubistava. Serija ubistava desila se od 1947. – 1949. godine. Većinu žrtava upoznali su kroz reklame za usamljena srca, pa su po tom dobili ime „Ubice usamljenih srca“.

Prije nego su se upoznali, imali su buran život, također. Fernandez je bio oženjen Španjolkom, s kojom je imao četvero djece. No, međutim djecu i ženu  je napustio, te nastavio sam s još burnijim životom. Bio je osuđen na godinu dana zatvora, zbog krađe odjeće. U zatvoru je upoznao čovjeka koji ga je uvjerio u moć crne magije.

Martha Beck, rođena u Floridi, već od ranog dječinstva, pokazala je svoje nestašluke. Od bježanja s cirkusom u ranom pubertetu  do nezaposlene, samohrane majke dvoje djece, prošla je dug trnovit put.  Radila je kao medicinska sestra u vojnoj bolnici u Kaliforniji, gdje je upoznala oca svoje kćerke. Međutim, kada se odlučila vratit u Floridu, on ju je napustio.

Foto: wikipedia Raymond Fernandez

Kada se vratila u Floridu upoznala je vozača autobusa, za kojeg se vrlo brzo i udala. Međutim, brak je trajao kratko. Nakon samo šest mjeseci, razveli su se, a ona je rodila sina. Kao samohrana majka dvoje djece, odlučila se prijaviti na oglas usamljena srca. Tu je upoznala Fernandeza, zbog kojeg je bila spremna na sve.

Odlučila je ostaviti svoju djecu i preseliti se kod njega u Njujork. Fernadez je bio uvjeren da je Martha spremna da učini sve za njega, s obzirom da je napustila svoju djecu i doselila se k njemu. Nastavili su s upoznavanjem žena koje su se prijavile na oglas usamljena srca. Fernandez je Marthu predstavljao kao svoju sestru, pri upoznavanju. Namamio bi ih u svoj dom i skupa s Marthom ubio.

Tijela su zakopavali u podrum. Susjedi su posumnjali da nešto nije uredu, obavijestili su policiju.  1949. uhapšeni su, na kućnom pragu. Fernandez je priznao ubistva, rekao je kako je sve to učinio kako bi zaštitio Beck. Pogubljeni su 1951.

 

 

Vase misljenje?