Muamer Zukorlić je otrovan, nije umro prirodnom smrću.

Sin Muamera Zukorlića je poručio „Muftija je otrovan nije umro prirodnom smrću“.

Usame Zukorlić, sin preminulog muftije Muamera Zukorlića je na konferenciji za medije izjavio da porodica ima osnovanu sumnju da je muftija ubijen. On je naveo da je nakon smrti akademika muftije Zukorlić, porodica poslala uzorke krvi u dvije labaratorije u inostranstvu.

Njihova sumnja je potvrđena. U jednoj labaratoriji utvrđeno je da u krvi rahmatli muftije Zukorlića pronađena velika količina teških metala, dok je iz druge labaratorije analiza pokazala veliku  vjerovatnost  trovanja hranom.

Izjava Usama Zukorlić, sina preminulog muftije.

 

„Poštovana javnosti! Prošlo je pet mjeseci i četiri dana od smrti rahmetli akademika, muftije Muamera Zukorlića. Mene je smrt zadesila u Istanbulu, gdje sam pohađao školu turskog jezika. Iz Turske sam stigao neposredno prije dženaze. Ni jednog trenutka se ja, ni moji najbliži nismo pomirili s činjenicom da je  umro velikan našeg vremena, a da nadležne institucije, nisu utvrdile zvanično uzrok smrti“.

„U haosu koji nas je zadesio toga dana, malo je ljudi koji su ostali pri sebi. Oni koji jesu, još tog dana, prije ukopa su od rahmetli muftije uzeli uzorak. Trebalo nam je duži period, nama, porodici, da pronađemo adekvatne labaratorije u inostranstvu, gdje smo odradili neophodna ispitivanja. Iz dvije nazavisne labaratorije smo dobili slijedeće rezultate: Prva labaratorija je utvrdila da postoji velika vjerovatnoća, da je testirana osoba bila otrovana teškim metalima. Druga labaratorija je zaključila da na osnovu uzorka, koji su dobili, da je osoba bila otrovana hranom“.

„Istraživanje koje je sprovela porodica je osnov za sumnju, da rahmetli akademik muftija Muamer Zukorić, nije umro prirodnom smrću. Zato ćemo pokrenuti istragu na najvišem nivou, pred nadležnim pravosudnim organima Republike Srbije, radi definitivnog utvrđivanja uzroka smrti, našeg baba i  lidera, koji je u trenutku smrti, obnašao funkciju potpredsjednika skupštine Republike Srbije. Zamolio bih prisutne medije da imaju razumjevanje za trenutak i za istražni proces i da ćemo blagovremeno obavještavati javnost o važnim informacijama, bez ugrožavanja istražnog postupka. Hvala Vam“

Vase misljenje?