Will Smith udario Chrisa Rocka, na dodjeli oskara.

Will Smith udario Chrisa Rocka, umjesto riječi nasilje.

© AP Photo/Chris Pizzello Dodjela Oskara u nedjelju, 27. marta 2022., u Dolby Theatreu u Los Angelesu.

Dodjelu oskara u nedjelju 27.03. 2022 obilježio je skandal. Will Smith je bez razmišljanja udario Chrisa Rocka, koji je napravio šalu o Smithovoj supruzi, Jadi Pinkett Smith. Chris je riječima „Jade jedva čekam Gl Jane 2“, razljutio Willa,  aludirajući na njenu obrijanu glavu. Will Smith je te riječi shvatio kao uvredu, izašao je na binu i udario Chrisa.

Vraćajući se s bine, na svoje mjesto Will je viknuo „Ne govori ime moje supruge, sa svojim prljavim ustima“. Nedugo nakon incidenta na bini, Will Smith je osvojio Oskara za najboljeg glumca u Kralju Richardu. Smith je postao 5. crnac koji je u posljednjih 100 godina imao čast da osvoji Oskara. Prije njega Oskara za najboljeg glumca su osvojili Denzel Washington, Sidney Poitier, Jamie Foxx i Forest Whitaker.

Iako je Will Smith, svoj govor iskoristio da se izvine Akademiji i svim prisutnim, ipak osude stižu sa svih strana. Mnogi glumci su pozvali Akademiju da poduzme disciplinske mjere protiv Smitha, ističući da se sve moglo riješiti riječima. Incident na dodijeli Oskara, zapalio je društvene mreže, također. Dok su neki ljudi podržali Will Smitha,  neki su su ga oštro osudili. „Glumac poput Will Smitha, nije trebao tako postupit“. „Mogao je to malo drukčije, kulturnije „.  „Ovo je drugi put da Chris ponižava Jadu, podrška Willu“. Samo su neki od komentara na društvenim mrežama. Jada Smith ima autoimunu bolest, alopeciju.

Vase misljenje?