Svadbeni običaji bizarni u svakom smislu

Plakanje mlade mjesec dana prije svadbe.

svadbeni obicaji

Iako bi pripreme za svadbu trebale da proteknu u lijepom raspoloženju i sa veseljem da se priprema taj veliki dan, u Kini nije baš tako. Tradicija u Kini koja datira mnogo godina, ne dozvoljava da mlada učestvuje u tim pripremama.  Naime, mlada je zadužena da plače mjesec dana prije svadbe. Zadnjih deset dana, pridružuje joj se i njena majka. Skupa plaču, a do datuma svadbe priključuju im se sve žene iz porodice.

Ovaj vid tradicije je značajan zato jer mlada kroz suze dokazuje svoju ljubav prema mladoženji. Zapravo svadbeni običaji su dosta cudni, na dan svadbe nije obavezno plakati, ali nije ni zabranjeno. Svaka mlada odlučuje kako će taj dan da provede, sa suzama ili bez suza.  Smatra se da je najvoljeniji mladoženja kojem mlada plače i za dan svadbe. Svoju sreću iskazuje kroz suze. Postoji još nekoliko bizarnih običaja koje vam donosimo u nastavku.

  • Pljuvanje mlade – Ovaj običaj je tradicija u Keniji, a mladoženjin otac pljuje mladu i na taj način joj poželi dobrodošlicu u porodicu
  • Tri dana bez toaleta nakon svadbesvadbeni običaji kada mladencima nije dozvoljen odlazak na toalet tri dana nakon svadbe, jer se odlazak na toalet smatra nesrećom u braku.
  • Udaranje stopala mladoženji –  Tradicija se praktikuje da bi mladoženja dobio dodatnu energiju, koja će mu biti potrebna prve bračne noći.
  • Datum vjenčanja određuje jetra pileta – Mladenci ubijaju piliće sve dok ne nađu zdravu jetru. Pronalazak iste im omogućava da odrede datum vjenčanja.
  • Polivanje mlade gnjojivom – Običaj polivanja mlade u Škotskoj je zaista bizaran. Mladu polivaju đubrivom i prljavštinom, kako bi udaljili zle duhove od nje.

Svadba u Rumuniji šokantno završila.

Vase misljenje?