Smrtna kazna za silovatelje.

Smrtna kazna za silovanj uvedena u Bangladesu. Smatrajući da doživotni zatvor ipak nije dobro rješenje, uveli su rigoroznije mjere.

Prošle godine zabilježen je veliki broj napada i silovanja, što je dovelo do velikih protesta diljem Bangladeša, pa se krajem 2021. godine uvela smrtna kazna.

Na sjednici vlade koju je predvodila premijerka Sheikh Hesina, predloženo je i usvojeno  da se dotadašnji zakon o doživotnoj robiji za silovanje, promijeni u smrtnu kaznu. Svakodnevni prosvjedi bijesnih građana urodili su plodom.

Poznato nam je da su mnogi stanovnici Bangladeša svoju bolju budućnost vidjeli u Evropi. Nije sigurno dali je to bas razlog, ali veliki broj proteklih godina došao u Hrvatsku

.Smrtna kazna za silovanj uvedena u Bangladesu

Nevladina organizacija Ain-o-Salish Kendra objavila je izvještaj u kojem se navodi da je u prvih 8 mjeseci prošle godine u Bangladešu zabilježen ogroman broj silovanja, čak 889. Nažalost, mnoge žrtve su preminule.

U ovoj državi koja broji oko 170 miliona stanovnika, većinom muslimana. Nadaju se promjenama kada su u pitanju ovi monstuozni zločini. Nadaju se da će smrtna kazna biti dovoljna da spriječi mnoge u njihovom naumu.

Vase misljenje?