Djevojčica sa srcem van prsnog koša

 Djevojčica čije srce se nalazi van prsnog koša

slabo srce

 

Da na svijetu postoji toliko nevjerovatnih stvari, događaja, običaja i različitosti pokazuje nam i ovaj primjer djevojčice koja dolazi iz Floride. Njeno ime je Virsaviya Borun. Virsaviya je malo čudo, djevojčica koja  se još u majčinoj maternici nije razvijala kako treba. Iako s takvim razvojom, doktori nisu davali šanse za život nakon poroda, čudoo se desilo.

Virsaviya je ipak je izrasla u prelijepu djevojčicu, kojoj se srce nalazi  van grudnog koša. Virsaviyina mama Dari je jako ponosna na svoju kćerkicu i sa ponosom priča o njoj. Njen mali brat Ervin također svoju seku smatra posebnom. Voli njeno srce koje je jedinstveno, voli da ga dodiruje i  da osjeti kako kuca.

Doktori nisu davali nikakvu nadu da će Virsaviya moći da radi mnoge stvari kao njeni vršnjaci.  Mala Virsaviya im je pokazala da su čuda ipak moguća i da je ona jedno od tih čuda. Razigrana i raspjevana Virsaviya je pokazala da iako ima srce van grudnog koša, itekako je sposobna da radi mnoge stvari kao i njeni vršnjaci.

Iz Rusije su se preselii u Ameriku sa nadom da ce naći nekog doktora koji će pristati da je operira, međutim, doktori su saglasni da Virsaviyino zdravstveno stanje nije prikladno za operaciju jer ima problema s visokim tlakom. No,  Virsaviyija i njena mama se ipak nadaju da će lijekovi koje trenutno koristi stabilizirat njen krvni tlak i da će moći da se operira.

 

Vase misljenje?