Alergija na sunce, promijenila joj je život.

Zbog alergije na sunce, napustila svoj dom.

 

urtikarija slike
Photo: screenshot Michael Sladek

Carrie Shmitt je zbog alergije na sunce morala da napusti posao ,  svoj dom i odseli u hladnije krajeve. Reakcije na sunce su bile toliko jake da je Carrie često završavala u bolnici sa anafilaktičkim šokom.

 
Sve je počelo jednog dana kada je Carrie zajedno sa svojim sinom krenula u šetnju. Dan je bio sunčan i idealan za istraživanje i zabavljanje sa njenim mezimcom. No, odjednom se počela osjećati loše i primjetila je da su joj noge počele oticati. 
 
Kada je shvatila da se njeno zdravstveno stanje iz minute u minutu pogoršava, pozvala je hitnu. Prevežena je u bolnicu sa anafilaktičkim šokom. Ljekari su pomislili da ju je ugrizla pčela ili ima reakciju na polen. Provedenim testiranjem utvrđeno je da ono što su pretpostavljali  nije tačno. Carrie nije bila alergična ni na jedno.
 
Carrie je napustila bolnicu, bez saznanja šta joj se dogodilo. Od toga dana ništa više nije bilo isto.  Napadi su bili sve češći, a njeno zdravstveno sve gore. Carrie je često završavala na hitnoj, pa su odlučili da istraže zašto se to dešava.
 

Nakon mnogih ispitivanja, testova,  konačno je otkriveno zašto se to dešava!

Mnoga ispitivanja, testovi pomogla su da se otkrije razlog njenih učestalih reakcija.
Dijagnoza je bila holinergična i solarna urtikarija. Ta saznanja su je totalno dotukla, shvatila je da će morati da se odrekne mnogih stvari koje je čine sretnom.
 
Pretpostavke doktora zbog čega je došlo do toga bile su razne, navodili su mnoge razloge. Sve te priče dovele su je do još težeg zdravstvenog stanja, despresivna i bez snage ležala je u krevetu danima. Alergija na sunce i toplotu nije dozvoljavala Carrie da nastavi svojim starim životom.  
 
Shvativši, da ne može čitav život da leži i pati zbog velike promjene u životu, odlučila je da život krene ispočetka u nekim hladnijim krajevima. Preselila se iz Ohaja u Seattle, gdje su temperature znatno niže i dani kišoviti. Alerija na sunce je njen život potpuno promijenila.
 
Alergija na sunce
Photo: screenshot Michael Sladek

Napustila je posao medicinskog pisca u dječijoj bolnici i počela da slika. Slikanje je uvjek bila njena velika ljubav. Kupila je autobus , ofarbala ga i pretvorila u umjetnički prostor u kojem uživa. Njeno zdravstveno stanje u kišnom Seattlu se dosta popravilo.

 
 Source: BBC 
 
Vase misljenje?