Riješeno ubistvo nakon 35 godina, smrt 28-godišnje žene više nije misterija.

Denise Marie Stafford je brutalno ubijena 1985 godine, a nakon 35 godina njen ubica je konačno pronađen.

Riješeno ubistvo

Ova mlada majka ubijena je 13. oktobra 1985, u svojoj kući,  Sarasota. Dok je Denise u svom domu bezbrižno provodila vijeme sa kćerkicom, ni slutila nije da su to zadnji trenutci koji provodi sa njom. Pomahnitali ubica je ušao u kuću, te uskratio pravo djevojčici da uzrasta uz majku, ubio ju je.

 
Njeno tijelo je pronašao muž kada se vratio sa posla. Obavještena policija dolazi na mjesto zločina, prikupljajući neke sitne dokaze, koji ovaj slučaj ostaviše neriješen čak 35 godina. No, zahvaljujući napredku DNK tehnologije ovaj slučaj je nakon 35 godina povezan sa Josephom Magalettijem. 2020 Denisina odjeća je ponovo  poslata u labaratorij na ponovno testiranje naprednom tehnologijom DNK.  Ovo testiranje je bilo uspješno, DNK iz pantalona ukazao je na serijskog ubicu Josepha.
 
Denisin ubica je umro u zatvoru 2015. osuđen kao serijski ubica na doživotni zatvor. Iako je umro prije 6 godina, porodica  je zadovoljna. Njegova smrt za njih je veliko olakšanje, jer su sigurni da više nikom neće moći da naudi.

 

Da li je Joseph poznavao Denise?

Joseph je bio suradnik Denisina muža Franka u salonu Playground Lounge, tako da je  upoznao i nju. Jedne prilike ih je posjetio doma i tada je dao Denise nove navlake za sjedala automobila. Joseph je znao raspored posla Denisinog muža, znao je kada radi, što je  iskoristio da uđe u kuću. 
 
Denise ga je poznavala otvorila mu je vrata, ne nadajući se da će uslijediti horor. Silovao ju je a potom brutalno ubio. Iako se Joseph navodio kao jedan od osumljičenih, policija nije imala konkretne dokaze. Ovaj ovisnik o alkoholu i drogama počinio je još mnogo ubistava u okrugu Sarasote.

                            Youtube video: 10 Tampa Bay

Vase misljenje?