Problemi sa spavanjem kod djece.

 Kako  pomoći djetetu da lakše utone u san, problemi sa spavanjem?!

dijete neće da spava

Većina roditelja se susrela s problemom spavanja bebe. Neka djeca jednostavno odbijaju ići spavat i roditelji muke vode svaki put kad je vrijeme za san. Najbitnije u  svemu je vec od prvih mjeseci života stvoriti rutinu spavanja.

Vrlo je važno  da dijete uspavljujete na isti način, u isto vrijeme, na istom mjestu. Uz priču i pjesmicu pred spavanje, sve lakše ide.

Ponudite djetetu vodu, hranu prije spavanja.Ako to ne učinite postoji mogućnost da vam se jadaju da su gladni, žedni, moraju na wc itd, samo da bi izbjegli odlazak u krevet.

Rutina odlaska u krevet  bi trebala da bude duža, da ne izgleda kao da ih tjerate u krevet.  Tjeranjem bi moglo doći do pobune.

Ako djetetom ne želite dijeliti krevet i ako mislite da je bolja odvojenost pri spavanju, kad stavite bebu u krevet, nemojte dozvaljat da izlazi i vraća se u vaš krevet, jer ce to postat navika i izlazit će često i izbjegavat spavanje u  svom krevetu.

Ako budete popustljivi pri svakom napuštanju djeteta iz kreveta, dijete će to shvatiti kao nešto normalno, pa će izlaziti i raditi po svom. Problemi sa spavanjem kod djece su česti, lakše će ti ih riješiti ako na vrijeme krenete sa navedenim savjetima.

 

Vase misljenje?