Ova porodica se priprema za sudnji dan.

 Porodica, koja se već 11 godina priprema za sudnji dan.

apokalipsa
photo.:Instagram

Kako bi spasila svoj i život svoje obitelji u slučaju „apokalipse“ Morgan Rogue je odlučila da izgradi „sklonište“. Ova tridesetsedmogodišnja majka dvoje djece preselila se je u ruralni dio Aljaske, kako bi u slučaju katastrofe osigurala svojoj porodici sigurnost. Želi da bude spremna za sudnji dan.

 
Kada je 2010. Morgan punila telefon, nestalo je struje, što ju je navelo na razmišljanje. Po glavi su joj kružile čudne misli. Život bez struje bio bi joj jako težak. Istraživanja kako biti spreman na moguće katastrofe, dovele su je do ideje da zajedno sa svojim suprugom krenu iz početka i da ne budu ovisni o nikom.
 
Njihov skromni dom dobija energiju pomoću generatora i solarnih panela. Obezbjedili su hrane za 6 mjeseci, a također su krenuli da kopaju bunar. Imaju malu farmu životinja i vrt. Pošto Morgan ne voli da kupuje, odlučila je da uzgaja žito od kojeg sama radi hljeb.
 
Dosta vremena provode u lovu, čime  prehranjuju porodicu.  Njena djeca zajedno sa mužem pakuju zalihe hrane i ostavljaju za hitne slučajeve. Morgan želi ukazati drugim ljudima da uvjek moraš biti spreman za slučaj katastrofe, te se nada da će neko slijediti njihov primjer.
Vase misljenje?