Žrtvovanje djece: Tri Inka mumije djece pronađeni, bili opijeni i usmrćeni.

Žrtvovanje djece, gnusan čin.

Ispitivanja provedena na tri nalaza Inka mumija pronađene u Argentini u planinama, pokazuju strašnu smrt djece.

Inka plemena
 Tri Inka mumije djece pronađeni, opijeni i usmrćeni.

Nalazi koji su urađeni na Nacionalnoj Akademiji Nauke, pokazali su da alkohol i droga su imale veliku ulogu sedmicama i mjesecima koji su doveli do smrti ove djece.

Testovi na tri pronađene mumije plemena Inka u Argentinskim planinama su pokazali novo svjetlo o Inka praksi žrtvovanja djece.

Nekad davno, Inka svećenici su krenuli na hodoćašće na vrh planine gdje bi poveli djecu koju su hranili bogatu prehranu životinjskim proteinima i kukuruznu dijetu. Na teškom putu ka vrhu planine kako bi olakšali put i lakše disanje na visokoj nadmorskoj visini, mlađim žrtvama bi davali lišće od koke, biljke od koje se dobija kokain.

Zatim bi djeci dali opojne napitke, kada stignu do ukopa kako bi umanjili bol, strah i otpor. Djeca su žrtvovana groznom smrću poput, nasilnog udarca u glavu, gušenjem ili još gore, izloženosti da umru od ekstremne hladnoće.

djeca plemena Inka
Djeca plemena Inka

Znanstvenici kažu da izgledaju tako kao da su umrli prije nekoliko sedmica, organi žrtava su netaknuti. Uzorak kose pokazuje koju vrstu prehrane su koristili prije smrti. Žrtvovanje djece je stvarno nešto okrutno.

Prema Incima, djecu su žrtvovali da bi bili s Bogovima jer su se smatrali čistim bićima. Mnoge porodice su nudile svoju djecu za tu čast, pogotovo za posebne događaje kao što je smrt Sapa Inka (cara) ili tijekom gladi.
Žrtve koje su bile poznate kao capacocha.

Vase misljenje?