Rotirajuća kuća, izgrađena po supruzinoj želji.

Rotirajuća kuća, neželjenim gostima leđa okrene.

rotirajuća kuća

Rotirajuća kuća izgrađena u Bosni i Hercegovini.

Vojin Kusić iz Srpca, Bosna i Hercegovina, ostavario je supruzi želju. Izumio je i napravio rotirajuću kuću. Ljubav prema projektovanju, dovela je Vojina do ove fantastične ideje, kojom je supruzi Ljubici omogućio pogled kroz prozor, na stranu koju želi. 

 
Vojin navodi da je imao problema sa srcem. Doktora je zamolio da mu produže život bar godinu dana kako bi realizovao ideju o pokretnoj kući, koju je imao osmišljenu u glavi. 
 
Nacrt o ovom projektu nije nigdje zabilježio osim u svojoj glavi. Bojao se da će mu se dogoditi nešto i da supruga neće dobiti željenu kuću, sa pogledom na sve strane.

Rotirajuća kuća izgrađena onako kako je i zamišljena.

Srećom, zdravlje ga je poslužilo, te je nakon 6 godina gradnje ove kuće, Bosna i Hercegovina dobila prvu rotirajuću kuću.
Pomoću elektromotora i točkova starog vojnog vozila, kuća se okreće. Vojin je sam izgradio  kuću, jer su mnogi projektanti koje je kontaktirao ovu ideju smatrali suludom.
 
Velika prednost ove kuće u odnosu na ostale je da neželjenim gostima možeš okrenut leđa, što bi značilo da nisu dobrodošli.

Youtube video: Al Jazeera Balkans.

Vase misljenje?