Slovenska vlada je odlučila. Skandal na crpki Petrol.

janez jansa slovenska vlada

Slovenska vlada ne dozvoljava točenje goriva.

Slovenska vlada je usvojila nove mjere. Nove mjere koje je slovenska vlada uvela, a koje su počele da se primjenjuju širom države, šokirale su građane. Covid potvrda (prebolio, cijepljen, test) mora imati svaki građanin koji ima više od 12 godina.  U suprotnom  će  mu ulazak u mnoge objekte biti zabranjen. 
 
Dan prije novog zakona, mnogi su se snadbjeli određenom količinom goriva, u nadi da će im biti dovoljno i da će doći do novih promjena uskoro. Međutim jedan građanin iz Brežica (Novo mesto) je u srijedu ujutro došao na bezinsku crpku bez covid potvrde, bez koje mu nije bilo dozvoljeno da natoči gorivo.
 
Vidno iznerviran, napustio je automobil, te ga je ostavio na Petrolu. Mediji navode da je automobil pauk odvezao,  međutim, snimci uživo pokazuju da je automobil još uvjek na mjestu gdje ga je ovaj hrabri građanin ostavio. 
Opće je poznato da od početka kovid krize Slovenci imaju jedne od najstrožih mjera u Evropi.
Početkom „kovid krize“, radnicima koji su doselili iz susjednih država i trećih država nije bio omogućen put u domovinu. Put do svojih najmiliji, roditelja djece bio je dug i težak. Mnogi svoju porodicu nisu vidjeli mjesecima, Emotivni susreti sa porodicama nakon nekoliko mjeseci, zapalili su društvene mreže.
Vase misljenje?