Boksačica preminula nekoliko dana nakon nokauta

 Boksačica preminula zbog teškog nokouta,

boksačica preminula

Da je boks jedan od najopsanijih sportova dokazuje nam i smrt meksikanke Jeanette Zacarias Zapata. Boksačica je  je preminula nekoliko dana nakon nokauta. Borba između Jeanette i Marie Pier Houle koja se održala u subotu na GVM Gala International u Montrealu, nažalost je za Jeanette je bila posljednja.

Nakon nokauta, osamnaestogodišnja Jeanette je završila u bolnici, a potom i preminula. Doktori su učinili sve što je bilo u njihovoj mogućnosti, ali nažalost nije joj bilo spasa.  Nakon bezuspješne borbe za život mlade meksikanke, povrijeđena je preminula samo nekoliko sati kasnije.
Houle je na svom Instagram profilu iskazala žaljenje, navela je da nije željela da ta borba završi tako. Takođe je navela kako zna da boks sa sobom nosi mnoge rizike i opasnosti.  Nije joj bila namjera da povrijedi svog protivnika i da bude uzrok nečije smrti. 
 
Promotor borbe Yvon Michel, kao i cijeli tim grupe Groupe Yvon Michel, odali su počast preminuloj, te iskazali saučešće porodici preminule. Šokirana porodica preminule izjavila je da su pri svakoj borbi njihove Jeanette imali iste brige i strah da joj se nešto ne dogodi. Nažalost, njihovi najveći strahovi su postali java. Borba između Jeanette i njene protivnice Houle, bila je posljednja za njihovu mezimicu. 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *