Preminula Marina Tucaković.

Preminula Marina Tucaković ikona estrade.

Marina Tucaković slike
Marina Tucaković 1953-2021.

Marina Tucaković poznata kao najveći tekstopisac, autor najpoznatijih pjesama je preminula. Nakon duge i teške bolesti preminula je u 68. godini života. Rođena je u Beogradu 1953. gdje je završila osnovnu i srednju školu.. Želja bila da bude turistički vodič, no njeni roditelji su željeli da završi Ekonomski fakultet, jer bi joj to pomoglo da nađe bolji i plaćeniji posao.

Iako joj se želja nije ostvarila, da postane turistički vodič, nakon završenog Ekonomskog fakuluteta, muzika je počela da je privlači. Druženje sa glazbenicima, melodije oko nje, koje su je vukle na neke riječi, promijenilo joj je život.  Shvatila je da ima talenat za pisanje tekstova, pa je sa Sanjom Ilićem krenula u ozbiljnije vode, te je postala jedan od najboljih tekstopisaca.

Brojni estradni umjetnici, prijatelji  opraštaju se od Marine. Marina je ostvarila veliki uspjeh na svome putu. Njeni tekstovi  zaslužni su za uspjeh mnogih pjevača i pjevačica. Svaki njena napisana pjesma je priča za sebe. Svaki njen stih bio je specifičan. Marine više nema ali jedno je sigurno njena djea ostaju za njom. Ona će da svedoče o tome koliko je ona doprinjela estradi sa svojim nevjerovatnim darom. Kao prijatelj i tekstopisac Marina je bila posebna. 

Vase misljenje?