Najopasniji psi na svijetu.

Najopasniji psi na svijetu koji trebaju dominatnog vlasnika.

1. Njemački ovčar
psi slike

Ova pasmina jedna je od najraširenijih na svijetu, a pripadaju skupini najopasnijih pasa na svijetu. Često se koriste u policijske i vojne svrhe, zbog svojih karakteristika. Jako  su interligentni, druželjubljivi, razigrani i prijateljski rastrojeni prema djeci. Uz pravilan odgoj mogu postat obiteljski psi. Jako su priveženi za vlasnika  kojeg će silovito braniti  u slučaju da osjete bilo kakvu opasnost. Oni mogu biti najbolji prijatelj svom vlasniku, kojeg nikad izdati neće.

2. Rotvajler
vrste pasa najopasniji psi na svijetu

Ova mišićava pasmina, jakih nogu, širokih prsa, u svakom trenutku je spremna da odbrani svog vlasnika.  Najopasniji psi na svijetu,  nekad su se uglavnom koristili kao psi čuvari stoke, danas je to malo drukčije. Naime, rotvajleri se sada koriste kao psi za traganje i spašavanje. Prema FCI standardu ova vrsta pasa smatra se jednom od najstarijih, koja datira još iz rimskog doba. Rotvajleri su poznati po  samopouzdanju i neustrašljivošću. Vlasnik rotvajlera treba da bude mudar, stabilan, čvrst sa jakim autoritetom, jer će drukčije rotvajler da preuzme ulogu svog vlasnika.

 
3. Pit Bull 

 

najopasniji psi na svijetu

Najopasniji psi u Americi su definitivno Pit Bull  psi.Na samu spomen njihovog imena, ljude jeza hvata. Njihov snažni ugriz, jedan je od razloga zašto ih se ljudi toliko boje, te nebi htjeli imati nikakve nesuglasice sa vlasnikom ove pasmine. Kada je u pitanju odbrana vlasnika, ovi psi mogu biti jako opasni za neprijatelja. Naravno kao i svaka vrsta pasmine uz pravilan odgoj mogu se koristi kao kućni ljubimci, te postati jako priveženi za svoju obitelj. 

Nažalost, iako je borba pasa za koju se ovi psi najčešće koriste zabranjena, ona se i dalje odvija u nekim dijelovima Amerike.
4. Kanarski pas
  najopasniji psi na svijetu

Ovaj pas je izuzetno opasan ukoliko ne uđe u prave ruke i ne prođe pravu socijalizaciju. Ako je vlasnik osoba čvrstog karaktera, sa iskustvom  ova vrsta pasmine može da postane član obitelji u kratko vrijeme. Jako je oprezan, sumnjičav i opasan za okolinu. Ukoliko ova vrsta psa dođe u pogrešne ruke, može biti jako opasan kako za okolinu tako i za vlasnika, stoga ako ste se odlučili udomiti ovu vrstu psa dobro razmislite da ste je u stanju kontrolirat.

 
 
Vase misljenje?