Kuća koja je gorila čak 28 puta u jednom danu.

 Neobjašnjivi požari u kući Williama Hackera.

vatra
Photo by Arny Mogensen on Unsplash

Odon, Indiana 1941. lijepo aprilsko jutro u kući Williama Hackera. Dok je William doručkovao sa suprugom i njihovo petero djece, osjetio je dim. Žurno je pregledao prostorije na prvom katu, međutim sve je bilo uredu. Krenuo je na gornji kat, te kako se približavao miris dima sve je bio jači . Dolazio je iz jedne spavaće sobe.

 
Vatrogasci su stigli u najkraćem roku te su uspjeli da ugase vatru, no nikom nije bilo jasno kako je uopšte došlo do požara. Stara kuća nije imala električne žice, a nije bilo ni dimljaka koji mogli prouzrokovat požar. No, međutim vatrogasci su svoj posao obavili i krenuli nazad. Na njihovo iznenađenje poziv za gašenje požara opet je pristigao iz kuće Williama Hackera.
 
Borba sa požarima se nastavlja.
 
Vatrogasci su ponovo stigli na imanje Hackera i krenuli u borbu protiv požara, koji su se iznenada jedan za drugim nizali, a po riječima svjedoka niodkud. Gorio je kombinezon obješen na zidu, knjiga na stolu, zavjese, prekrivači, kalendar na zidu… Susjedi su pritekli u pomoć a požari su izbijali svake minute na drugoj strani kuće. Predmeti koji su se zapalili izgorili su a okolina je ostala netaknuta, svi su u šoku gledali.
Oko 100 vatrogasaca udruženi iz jedinica Odon i Elnora stiglo je u pomoć, a predmeti su konačno prestali da gore oko 23.h. Krenule su razne teorije o izbijanju požara, od one o curenju plina iz obližnjeg bunara, dječije podvale.. Govorilo se čak da je  magnetno polje glavni krivac, za 28 požara koji su taj dan buknuli u Williamovoj kući.
 
Kako je ova kuća imala jako osiguranje Traveler’s Insuranse, neki su navodili da se radi o prevari u osiguranju, no međutim brojni svjedoci ovog čudnog dana u kući Hacker, dokaz su da je takvo vidi prevare bio nemoguć pored njih toliko..
 
William je odlučio da sruši ovu staru kuću, što je i učinio uz pomoć prijatelja i rodbine. Sagradio je novu kuću nekoliko kilometara dalje, u kojoj zajedno sa svojom porodicom bezbrižno boravi bez požara.
 
izvor:Medium
Vase misljenje?