Da li znate čemu služi mali džepić na trapericama?

 Uloga malog džepića na trapericama?

najnoviji modeli traperica
Mali džepić na trapericama nastao je davne 1873. godine. Namjena ovog džepića je bila čuvanje džepnih satova, iako se kasnije njegova uloga proširila pa se povremeno koristi za odlaganje kovanica, upaljača, karti za koncert..

Prve traperice imale su 4 džepa, jedan sa stražnje strane, dva sa prednje strane i jedan mali džepić koji je također bio sa prednje strane. Pošto su kauboji u tadašnje vrijeme nosili ručne satove na vratu obješene na lanac, često im se dešavalo da ga potrgnu.

Dizajner Levi's treperica došao je do ideje da dizajnira traperice sa malim džepićem koji će da čuva njihove satove, dok jašu na konjima i rade na svojim rančevima. Danas je to malo drukčije, malo je onih koji mali džepić koriste za ono što je njegova namjena.

Iako je od proizvodnje traperica prošlo mnogo godina, one su i dalje u modi. Svaki njihov novi model obilježavao je i modne epohe. Od trapezica do hip hop modela, njihova popularnost je još uvjek na snazi, svi imamo po nekoliko primjeraka traperica u ormaru..

Post a Comment

Noviji Stariji