Zmijsko vino, lijek za mnoge bolesti.

Zmijsko vino od mrtve, a ponekad i žive zmije kao lijek za bolesti u Kini.

zmijsko vino
Foto:facebook

Zmijsko vino jedan je od glavnih lijekova u Kini. Koristi se za mnoge bolesti, a mnogi korisnici ovog vina ne kriju oduševljenje. Tvrde da im je ovo vino, kao lijek mnogo pomoglo i da je dio  njihove svakodnevnice. Mnogi ljudi su krenuli sa proizvodnjom ovog lijeka.

Posupak pravljenja ovog neobičnog pića je jednostavan. U bocu alkohola stavlja se zmija otrovnica, ponekad i živa. Otrov koji zmija posjeduje, uništava etanol iz alkohola, pa je vino sigurno za piće. No, međutim ako je  proizvođač ovog  pića nepoznat, nije ga baš sigurno piti.

Širom Kine se konzumira ovaj alkoholni napitak, jer vjeruju da pomaže kod išijasa, migrene, reumatizma, te poboljšava cirkulaciju. Živa zmija stavljena u boci može da preživi i nekoliko mjeseci, pa je zbog sigurnosnih razloga u bocu bolje staviti već ubijenu zmiju,  a to nam potvrđuje i događaj iz 2013.
2013 desilo se neštno neočekivano. Naime, živa zmija koja je stavljena u vino je ugrizla ženu koja je pokušala da pije iz boce.  Stoga, većina proizvođača ubije zmiju te je onako krvavu stavlja u bocu alkohola, da bi spriječili da se nešto slično ne desi i njihovim kupcima.
Vase misljenje?