Brazilski naučnjaci u čudu, zmijski otrov djeluje protiv korona virusa.

 Zmijski otrov sprečava širenje koronavirusa.

zmijski otrov lijek
Rocha D. E. / Flickr


Brazilski naučnjaci u čudu, nakon što su otkrili da je molekula iz otrova zmije jararacussu, južnoameričke zmije otrovnice, smanjila širenje virusa u stanicama majmuna za 75 posto.  Jararacussu je jedna od najvećih zmija u Brazilu, sa dužinom i do 2 metra.

„Uspjeli smo pokazati da je ova komponenta zmijskog otrova sposobna inhibirati vrlo važan protein iz virusa“ riječi su Rafaela Guido, profesora sa Sveučilišta u Sao Paulu.
 
Brazilski naučnjaci sigurni su da će ovo otkriće biti jedno od najbitnijih od početka koronavirusa. Uvjereni su da će zmijski otrov uveliko pomoći u borbi protiv koronavirusa. Saznanje o  velikom značaju ovog otrova potaknulo je ljude iz Brazila a i šire da krenu u lov na ovu zmiju otrovnicu u nadi da će spasiti svijet. Zabrinjavajuće je to da ovaj lov nije bezopasan, te da može za lovca kobno da završi. 
Da li će naučnjaci iz Brazila biti oni koji će riješiti problem virusa koji je svijet okrenuo naopako? Ostaje nam da vidimo! Svakako mnogi od nas bi voljeli da se to dogodi.   Muke koje vodimo od početka pandemije, nisu nimalo lake. Nadamo se da će  uskoro da postanu prošlost, da se konačno vratimo normalnom životu.

                                     video:BBS NEWS

Vase misljenje?