Plavi čovjek kojeg su zvali “Tata Štrumf”

Plavi čovjek koji je bio jedinstven i poseban.

Plavi čovjek kojem je koža poplavila nakon što je počeo koristiti srebrni pripravak za liječenje dermatistisa.

plavi čovjek
foto:reddit

1998. godine čovjek po imenu Paul Karson, nakon duge borbe s jakim oblikom dermatitisa, odlučio je da počne terapiju s srebrnim pripravkom. Međutim, nakon izvjesnog vremena njegovo lice počelo je da mijenja boju te je postalo plavo.  Njegovo plavo lice nije bilo poznato svijetu  sve do 2008. godine.

 
10 godina nakon uzimanja terapije 2008.  pojavio se u emisiji Today u kojoj je govorio o svom slučaju, nakon čega je postao popularan i jedinstveni čovjek plave kože. Pored problema sa dermatitisom i alergijom, Karson je patio i od drugih zdravstvenih problema. Bio je strastveni pušač, a imao je velike srčane probleme.
 
Njegovo zdravstveno stanje nije mu dozvoljavalo da radi, pa je većnu vremena provodio gledajući televiziju i čitajući historijske knjige. Njegova supruga navodi da su često imali neugodne situacije jer su ga mnogi ljudi na ulici zvali “Tata Štrumf”. Upirajući prsti u njega dok su izlazili u obične šetnje, bili su uobičajnost.
 
Njegovi problemi sa srcem uzrok su njegove smrti u 62 godini života. 2013. umro je jedinstveni “Plavi Čovjek”. Njegova specifičnost i jedinstvenost ostat je upamćena. 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *