Muškarac koji je zbog ljubavi, biciklom proputovao 5. 000 kilometara.

Muškarac kojem daljina nije prepreka za ljubav.

Vožnja biciklom od Indije do Švedske zbog ljubavi.

putovanje muškarac
slika: nationalgeographic

Pradyumna Kumar Mahanandia rođen 1949. u istočnoj Indiji. U selu u  kojem je rođen, običaj je bio da astrolog predvidi dječiju sudbinu. Astrolog je njegovim roditeljima rekao da je on dječak koji će izbjeći ugovoreni brak, što je bio običaj. Njegova žena će biti iz daleke zemlje, bit će muzičarka, te da će sretno živjeti

 
Kada je stasao u zrelijeg dječaka, njegovi roditelji su mu rekli što mu je astrolog predvidio, te je on čvrsto povjerovao u to. Astolog mu je također predvidio da će biti umjetnik. Nakon što je napustio svoje selo postao je ulični umjetnik u Delhiju. 
 
Crtao je portrete, uključujući portrete ruske astonautkinje Valentine Tereškove. Ti portreti Valentine preko noći učinili su ga poznatim. Njegova sadašnja supruga Charlotte došla je iz Švedske u posjetu Indiji, te je na ulici vidjela njega kako crta. 
 
Charlotte je poželjela da i nacrta i njen portet, ne sluteći da će to biti ljubav na prvi pogled. 
Kada ju je Kumar vidio, njena ljepota ga je oduševila. PK je također ostavio jak utisak na Charlotte , pa se vratila i idućeg dana. Kako je razgovor tekao, saznanja o Charlotinom životu su bila jako slična opisu njegove supruge iz proročanstva.
 
Nakon nekoliko dana, koje su proveli skupa Charlotte je morala da se vrati u Švedsku. Godinu dana se nisu vidjeli, ali su  redovno slali jedno drugom pismo. PK je odlučio da proda sve što posjeduje i kupi sebi biciklo sa kojim će da doputuje do svoje voljene.
 
Sa starim biciklom i 80 dolara krenuo je na dugi put. Naravno, nije putovao samo biciklom, nekad bi se ubacio na kamion koji putuje u njegovom smjeru. Na tom putovanju sreo je mnogo ljudi koji su mu pomogli. Kod nekih je prespavao, a neki su mu dali hranu i piće. Zanimljivo je to da je 80 dolara ostalo netaknuto. Iako je putovanje bilo jako dugo, isplatilo se Charlotte je pristala da se uda za njega. Da li se je proročanstvo obistinilo ili je samo slučajnost, ne možemo znati… 
 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *