Zarobljena 25 godina. U sobi bez svjetlosti i ljudskih pogleda.

Djevojka koja je bila zaključana, jer je njena ljepota bila nevjerovatna.

 

Zatvor

Djevojka čija je ljepota  mamila poglede mnogih, rođena u Francuskoj 1849. zbog svoje ljepote je osuđena na težak život. Naime, kada je postala malo zrelija tinejdžerica, njena ljepota je bila neopisiva, imala je mnogo udvarača. Mnogi bogatuni su se borili za njenu ruku, niko nije mogao da ostane ravnodušan na njenu ljepotu.

Njeno srce je ukrao advokat koji nije bio prihvaćen u porodici Monnier. Louise, Blanchina majka je smatrala da bi njen budući zet trebao biti mnogo bogatiji. Njeni roditelji, jako strogi, shvatili su da je njena ljepota nešto dragocjeno i odlučili su da je zatvore u sobu i da je odvoje od njenog izabranika, sve dok ne odustane od odluke da uda za njega.

 

 
Ljepotica

Blanche Monnier tek što je stasala u prelijepu djevojku, roditelji su je zaključali u prostoriju daleko od ljudskih pogleda, daleko od izvora svjetlosti. Jedini koji su znali za Blanchino zatočništvo su bile sluge, roditelji i brat. Zabrenjeno joj je bilo da ustane sa kreveta, da obavlja ličnu higijenu, roditelji su joj život žagorčali.

Na krevetu je jela, obavljala nuždu, mokrila.. Bilo je mnogo pitanja gdje je Blanche, djevojka čije odsustvo su mnogi primjetili. „Otišla je u Veliku Britaniju na školanje“  govorila bi Louise. Iako su godine prolazile majčino srce nije omekšalo, a i tvrdoglava Blanche nije odustajala od svoje odluke da se uda za svog izabranika. Više joj je odgovaralo zatečeništvo od ideje da se uda za nekog koga ne želi. 

 
1901. pismo je stiglo do glavnog tužioca u Parizu, u kojem je bilo naglašeno da je u kući Monnier u neljudskim uslovima zatočena jedna osoba.  Predpostavlja se da je pismo poslao neko od sluga. Vojnici koji su otišli da obiđu obitelj, osjetili su neugodan miris koji ih je odveo do tavana, u kojem se nalazila djevojka. Pronalaze djevojku, šokirani prizorom, djevojka od 25 kilograma, neuhranjena, u teškom stanju.. Louise je uhapšena, njen boravak u zatvoru nije bio dug jer je preminula nakon samo 15 dana, od srčanog udara. Blanchin brat je također uhapšen i osuđen na 15 godina zatvora. Djevojčino zatočeništvo je ostavilo dubog trag u njenom životu.. Umrla je 1913.
 
 
 
Vase misljenje?