Djevojčica spasila bumbara, sada su nerazdvojni prijatelji.

Djevojčica  spasila bumbara, te razvila sa njim neobično prijateljstvo.

djevojčica spasila bumbara
Foto: Laura Pashley / SWNS

Djevojčica spasila bumbara i dobila nerazdvojnog prijatelja. Lacey Shillinglaw trinaestogodišnja djevojčica je bila u običajnoj šetnji sa svoji psom. Uočivši velikog bumbara kako leži slomljenog krila na cesti odlučila je da mu pomogne. Prenijela ga je na sigurnije mjesto na neko cvijeće u obližnjem parku, no na njeno iznenađenje, bumbar je odbio ostati tu. Penjao se nazad na njenu ruku svaki put kada bi pokušala da ga stavi. 

 
Lacey je nakon nekoliko vremena i nekoliko pokušaja da ga spusti na cvijet odustala, te krenula kući sa bumbarom koji se ugnjezdio na njeno rame. Lacey je shvatila da je njena nova prijateljica ne želi ni na sekundu ostaviti samu, te da uživa u njenom društvu. Oporavljena i nazvana Betty svoju prijateljicu Lacey u stopu prati..
Lacey također uživa u njenom društvu, posjećuju zajedno njene prijatelje, idu na kuglanje, pa čak i utakmice skupa gledaju. Odlazak u šoping zajedno, šokira ostale kupce ali prijateljice ne mare za to. Njihovo prijateljstvo je svaki dan sve veće, počele su čak i hranu da dijele. Laura, Laceyna mama navodi da Betty ne želi baš da se druži sa prijateljicinom porodicom, ona voli samo svoju prijateljicu.

 

 

 

 
Vase misljenje?