18 godina živio u pariškoj zračnoj luci.

18 godina spavao u zračnoj luci.

18 godina, života u zračnoj luci.  Mehran Karimi Nasseri, najpoznatiji svjetski stanovnik zračne luke. Proveo je mngo godina na pariškom  aerodromu, koji  je bio njegov dom.

beskućnici

Iako Mehranova godina rođenja nije poznata, poznato je da je sin iranskog liječnika. O njegovoj majci se baš ne zna puno informacija. Priče da je rođen kao posljedica afere njegovog oca sa medicinskom sestrom natjerale su ga da napusti Iran. 

Poznat jos kao Sir Alfred 18 godina je proveo u pariškoj zračnoj luci Charles de Gaulle od 1988. -2006. godine. Studirao je Velikoj Britaniji, te nakon što upao u obiteljske probleme vratio se u Iran.
 
Uhapšen u Teheranu zbog protivljenja šahovskom režimu.  Nakon mnogih zahtjeva za azil, 1981. stekao je izbjeglički status u Belgiji. 1988. odlučio je potražiti svoju majku, ali potraga nije bila uspješna, te su mu ukradeni lični dokumenti.
 
Kada se ukrcao na zrakoplov iz Charlesa de Gaulle, do Londona, vraćen je nazad na francuski aerodrom na kojem je odlučio ostati i  koji je bio njegov dom 18 godina.  Nakon mnogo godina provedenih na aerodromu razbolio se.
 
2006. godine je  obolio od nepoznate bolesti, te je prebačen u bolnicu. Kada se oporavio prebačen je u dom za beskućnike, gdje i sada živi. 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *