Slovenija zadala šok udarac ljudima širom svijeta.

 Slovenija zadala šok udarac, nema prelazka granica.

Prelazak, tranzit kroz Sloveniju više neće biti lak. Uvode se strožije mjere kako za državljane Slovenije, tako i za ostatak svijeta. Koronavirus učinio je svoje, granicu Slovenije neće biti tako lako proći.

evropska unija
Ulazak u Sloveniju od 15. jula ove godine bit će otežan. Naime, 3G potvrda je zelena karta za ulazak.
( 3G – cijepljen, prebolovao ili testiran)   Besmisleno je to što će i putnici u tranzitu morat imat 3G potvrdu za prolaz kroz Sloveniju.
slovenija zadala šok udarac
Slovenija zadala šok udarac za vozače teretnih kamiona. Također, vozači teretnih vozila,  granice Slovenije više neće moći prolazit kao nekad. Ova odluka vlade Slovenije najteže je pala vozačima kamiona.  Vozači kamiona, iskazuju nezadovoljstvo.  Već najavljuju blokade na graničnim prijelazima, kao znak negodovanja.
Sloboda kretanja uskraćena, kriše se svi mogući zakoni.  Ove dodatne mjere bit će definitivno dovoljne  da se građani Slovenije okupe u još većem broju na protestima
Od početka pandemije, Slovenska vlada je poznata po tome da prvi  uvode besmislene  mjere koje krše ljudska prava i slobodu kretanja. Maske, dezinfekcija, udaljenost još su uvijek tu, da nas posjete da zapravo njihovo proglašenje kraja pandemije ništa ne znači.
granični prijelazi
Da li će ovaj novi potez građane Slovenije a i ostatka Evrope potaknut da se cijepe u većem broju, ostaje nam da vidimo?!
Vase misljenje?