Najskuplje kuće na svijetu, glamurozne sobe, kupatila od zlata.

 Najskuplje kuće na svijetu, san svakog čovjeka.

Fleur De Lys, kuća koja se prostire na 3.800 kvadratnih metara, zauzima visoko mjesto kada su u pitanju najskuplje kuće na svijetu. Sastoji se od čak 12 spavaćih soba i 15 kupatila. Prvi vlasnici ove kuće bili su David i njegova supruga Suzanne Saperstein. No, međutim nakon njihovog razvoda kuću je kupio norveški mlilijarder za nevjerovatnih 102 miliona američkih dolara.
najljepse kuće

 

slike najljepsih vrtova i kuća

 

Dvorac Arona Spelinga, sa površinom od 5.248 kvadrata, najveća je kuća u Los Angelesu. Broj soba je nepoznat čak i gospođi Speling koja je izjavila da ne zna tačan broj, ali da ih ima oko 100. Kuću je izgradio producent Aron Spelin, a nakon njegove smrti 2006. naslijedila ju je njegova supruga Kendi. 2009. Kendi je ponudila kuću na prodaju za 150 miliona dolara.
kuće

 

slike kuća

 

Kuća Tima Bilksetha Tim Bilkseth je vlasnik prelijepe kuće, pored koje se nalazi skijaški centar.  Cijena ove kuće je oko 155 miliona dolara. Sa privatnom žičarom Tim doslovno može da uđe u spavaću sobu. Žičara vodi pravo do Timove kuće, pa se vjeruje da je ona i  doprinijela vrtoglavoj cijeni ove kuće.
skijalište

 

snijeg

 

Vila Elene Franchuk  petospratna vila u vlasništvu je Elene Franchuk. Vila se nalazi u Londonu. Sa 10 spavaćih soba, saunom, panik sobom, te mnogim drugim prostorijama, vila spada u jednu od najskupljih kuća na svijetu. Cijena ove vile je 161 miliona dolara.
Najskuplje kuće na svijetu,

 

glamurozne kuće

 

Imanje Ribolovljeve Ovo imanje kupio  je Dimitrije Ribolovljev od Donald Trumpa za  100 miliona dolara. Imanje ima 150 metara dugu privatnu plažu.  Moderna kuća se sastoji od raznih prostorija koje su popločane mramorom, a kupaonice ukrašene zlatom.
Najskuplje kuće na svijetu,

 

SAD

 

 

Vase misljenje?