Spava 300 dana u godini, 25 dana u mjesecu.

 Spava 300 dana u godini, poremećaj zvan hipersomnija.

previše spavanja

Da li ste čuli za 42-godišnjeg muškarca iz Indije koji spava 300 dana godišnje? Rijec je o stanovniku sela Bhadwa, po imenu Pukaram, vlasniku male trgovine, koji pati od hipersomnije veći niz godina. Naime, njegov poremećaj spavanja, hipersomnija je započeo prije 23 godine. No, međutim iako je tada spavao po dva dana u nizu, stanje se pogoršalo, pa sada spava nevjerovatnih 25 dana bez buđenja. 

 
Njegova porodica je zabrinuta za njega, ali se nada da će on ozdraviti i vratiti se normalnom životu. 42-godišnjak je vlasnik male trgovine u selu, koja radi samo 5 dana mjesečno, jer je vlasnik ostatak dana u mjesecu u dubokom snu. Njegova supruga, veliki mu je oslonac i podrška. Ona ga kupa i hrani dok  spava. Nekad zaspe na poslu, pa ga porodica mora odnijet kući u krevet.

Spava 300 dana u godini, stanje sa hiperomnijom se konstantno pogoršava. Porodica je zabrinuta za njega. Brine ih to što bi njegovo stanje moglo postati još gore. Boje se da bi ga san mogao uhvatiti na nekom mjestu koje bi bilo kobno za njega.  Koliko god se trudili da ga odže budnim, ne uspjevaju.  Ipak nada da će ozdraviti i vratiti se normalnom životu, još uvjek je prisutna.

 
Vase misljenje?