Djevojčica koja je sa 5 godina postala majka.

 Lina Medina djevojčica koja je sa 5 godina postala majka.

ndjevojčica sa 5 godina postala majka
slika: https://read.cash/

Djevojčica sa 5 godina postala majka, rodila zdravog dječaka. Najmlađa majka u historiji čovječanstva je Peruanka Lina Medina. Rođena je u septembru 1933. godine. Njen otac Tibuelo i majka Victoria primjetili su da Lina ima povećan abdomen, pa su odlučili da je odvedu doktoru. Iako su doktori pomislili da se radi o tumoru, pregledom su ustanovili da je Lina zapravo trudna.

 
Ovaj slučaj izazvao je veliko interesovanje medija, ljudi su bili u nevjerici. No, međutim, doktori su naveli da je djevočica prvi slučaj na svijetu s uranjenim pubertetom , te da su pri porodu utvrdili da su joj polni organi dovoljno zreli za porođaj. Zbog toga što je zdjelica bila previše mala, porođaj se odvio carskim rezom. Medinin sin dobio je ime po doktoru Gerardo, te je do svoje 10. godine smatrao da mu je Lina sestra. 
 
Lina nikada nije otkrila ko je otac djeteta. Njen otac je uhapšen po optužbom da je odgovoran za seksualno zlostavljanje kćerke. Zbog nedostatka dokaza, pušten je na slobodu. Kada je stasala u zreliju djevojku, bila je meta novinara koji su željno iščekivali intervju s njom, ali Lina nikad nije htjela da govori o svojoj trudnoći i porodu sa 5 godina.
 
 
Vase misljenje?