Ronaldo i Coca Cola na konferenciji za medije.

Ronaldo i Coca Cola

Portugalski fudbaler Cristiano Ronaldo ugasio Coca Colu, vrijednost kompanije pala za 4 milijarde dolara!

Najbolji nogometaš na svijetu, pije vodu.

 

Ronaldo i Coca Cola skandal. Na konferenciji za medije, najbolji fudbaler na svijetu je smaknuo dvije boce Coca Cole  i uzviknuo „agua“ – voda.  Portugaski kapiten, zdravstveni fanatik je s ovim potezom htio ukazat svima da umjesto gaziranih pića piju vodu. On  nije mogao naslutiti da će s ovim potezom uzrokovat pad tržišne vrijednosti ove kompanije. Pad vrijednosti  za nevjerovatnih 4 milijarde dolara.
Sa tim je i  dokazao da poznati i slavni mogu imat veliki utjecaj na tržište. Većina  Ronaldovih sljedbenika na društvenim mrežama kojih ima preko 550 miliona, kojima je on na neki način idol, sigurno će slijediti njegov primjer. To nikako nije dobro za prozvođače gaziranih i alkoholnih napitaka. 

 

Ronaldo kriv za pad tržista kompanije CoCa Cole

 

Ronaldo je i ranije kritizirao konzumaciju alkoholnih i gaziranih pića, jer je poznat po tome da vodi zdrav način ishrane. Redovno vježba i održava fizičku kondiciju. Često je govorio da njegov sin vodi nezdrav način života, jer u prehranu ubaci čips i Coca Colu. Sa obzirom da je još mali, nada da će tome stati na kraj kad poraste i kada uvidi koliko je ustvari to loše za organizam. Pogledajte video i reakcije na Ronaldov potez.

 

 
Vase misljenje?