Stari ručni sat na potkrovlju, bogato vrijedi.

Sačuvao stari ručni sat, pa zaradio ogroman novac.

skupocjeni satovi

Puno je onih ljudi  koji u podrumu, potkrovlju i garaži čuvaju neke stare uspomene. Mnoge stvari budu  zaboravljene, dok ih sasvim slučajno ne nađemo u naletu čišćenja prostorija.  Petar, koji živi u Arizoni, na potkrovlju je našao staru kutiju s ručnim satom koji je kupio 1960 godine. Odlučio je da ga odnese na procjenu, pa se šokirao kada mu je saopštena vrtoglava cijena. Obični sat za koji je prije 55 godina izdvojio nesto malo novca sada vrijedi 35.000 dolara.

kupio sat pa zaradio bogatstvo na njemu

 

 Petar je kao vojnik u Njemačkoj kupio ovaj sat koji je tad koštao 120 dolara. Nikad nije ni mogao da zamisli da će ova kupnja jednog dana da mu promijeni život. Petar je izjavio da mu je narednik rekao je to najbolji sat ikad napravljen i  da bi ga trebao kupiti prije povratka kući iz vojske. Također je rekao da  nikad  prije nije  čuo za Rolex.  Pri procjeni sata Peteru je saopšteno da je taj  stari ručni sat prvi od modela Rolex GMT Master i da vrijedi puno.

 

Rolex

 Pošto je ovaj sat veoma tražen kod kolekcionara satova i sa obzirom da je Petar sačuvao originalnu kutiju i papire od sata, sat lako proda za 75.000 dolara. 

Vase misljenje?