Masovna egzekucija mačaka u Vietnamu

Ljubitelji životinja se pitaju kako je ovo moguće?!

Hiljade mačaka je zdrobljeno s kiper kamionom s aciljem da se spriječi ‚širenje bolesti‘.    Masovna egzekucija se desila odmah poslije pronalaska mačaka koje su trebale biti servirane po restoranima kao glavna poslastica.

Oko tri tone mačaka pretrpane jedne preko druge u kavezima zaplijenjeno je u glavnom gradu Hanoi prošlog utorka. Cilj je bio  prodaja  po restoranima.

Mačke
Stašan prizor

Prestravljene životinje, mnoge od njih su i ukradeni kucni ljubimci prokrijumčarene su iz Kine. U Vietnamskom glavnom gradu meso mačaka se zove „Mali Tigar“ i jede kao poslastica. Neki su umrli u svojim kavezima u tranzitu.

Kucni ljubimci macke
Masovna egzekucija mačaka u u Vietnamu
mačke
Masovna egzekucija

Slike mačke naguranih u žalosno malim kavezima izazvala je val ponuda haos. Ljudi širom svijeta ponudili su smještaj mačkama kako bi ih spasili.
Nažalost u tranzitu je stradalo mnogo njih. Polomljenog tijela, pokopane su u zemlju kako bi spriječili pojavu zaraze.
Nakon što su ubili sve mačke, Le Duc Chinh iz  saveza za  zaštitu životinja, šokirano je prigovorio vlastima. Nije mogao da vjeruje da su ubili povrijeđene mačke.

masovna egzekucija macaka
Masovna egzekucija mačaka u u Vietnamu
zivotinje
Masovna egzekucija mačaka u u Vietnamu

‚Razlozi unistenja macaka bili su zbog nepostojeceg zdravstvenog certifikata te zbog opasnosti od širenja bolesti poput bjesnoće i kolere ne može biti pod prevelikim stresom, čak i ako se prihvati okrutnost uključeni u trgovini.

Vlada Tajlanda je nedavno uvela zakon o zabrani ubijanja životinja za hranu koja se ne smatra stoka i nadamo se ostali narodi u Aziji će slijediti njihov primjer.
Source: dailymail

Vase misljenje?