Pile bez glave preživjelo, iako je vlasnik odlučio da ga pojede.

Mike, pile bez glave preživjelo.

Farmer je želio pile za večeru, ali dobio je sasvim nešto drugo. Bilo je nemoguće predpostaviti da će mu pile donijeti zaradu.

Pile bez glave prezivjelo, iako je vlasnik odlucio da ga pojede.
Pile bez glave prezivjelo, iako je vlasnik odlucio da ga pojede.
Slika preuzeta s BBS NEWS

Davne 1945 vlasnik jedne farme, Llyod Olsen s namjenom da za večeru ima mladu piletinu, krenuo s sjekirom do svoje farme. Uhvatio je pile staro 5 mjeseci i odrubio mu glavu. Međutim, dogodilo se čudo, pile je preživjelo.

Onako odrubljene glave krenulo je šetati farmom. Farmer je piletu koje je dobilo ime Mike odrubio samo glavu, a vratna vena je ostala netaknuta a ugrušak koji se stvorio, omogućio je da Mike ne iskrvari do smrti. Veci dio moždanog  stabla i dio jednog uha ostali su  na tijelu.

Posto je mozak odgovoran za osnovne životne funkcije, pile je ostalo prilično zdravo.  Kada je pile odbilo da postane večera, Olsen je mješavinom mlijeka i vode hranio pile, a davao mu je crve i sitne kukuruze, putem kapaljke na vratu.

Ubrzo je Mike stekao popularnost, te je njegov vlasnik s njim zarađivao 4.500 dolara mjesečno. Mike je tako, bez glave živio još 18 mjeseci. Mike je definitivno posebno pile, koje je umjesto večere postalo popularno u svijetu.

Vase misljenje?