Mogu da prežive i do 2 sedmice bez vode.

 Kako ribe dišu?

Svakako svi znamo da ribe dišu pomocu škrgi, koje se nalaze s obe strane glave ribe. Međutim, ono sto većina ne zna je da ribe prvo progutaju vodu, iz koje male žilice u škrgama posrkaju kisik i na taj način omogućuju ribama da dišu.

Pačije perje.

Pačije perje ne propusta vodu, voda lije preko njega ali ne dopire do kože. Njihovo perje je  toliko vodoneprepusno, da čak nakon dugog plivanja po vodi, njihov plastični podložak koji se nalazi neposredno uz kožu, će ostati potpuno  suh.

 žive 2 sedmice bez vode

Deve

Postoje dvije vrste devi, jednogrba i dvogrba. Grba deve je napunjena mastima, iz koje deva crpi energiju, koja im omogućava da prežive bez hrane i do 30 dana.  U želudcu mogu da imaju i do 150 litara vode, kao zalihu, s kojom mogu da izdrže i do 2 sedmice bez  vode, dodatnog pica.

Mačke

Mačka ima priblizno 24 brčica, koji su povezani s njenim živčanim sistemom. S njima osjeti najmanje vibracije vjetra, čime lako raspoznaju kad je plijen u blizini. Mogu da skoče i do 6 puta vise od svoje visine. Najstarija mačka na svijetu je živjela impresivnih 38 godina.

Slonovi

Surla slona je izgrađena od mišica i služi slonu kao nos i ruke. Oni su talentovani, osjećajni, društveni, pametni, brižni, dobro čuju, vole da se igraju i brzo uče. Mogu da žive čak do 70 godina. Ako npr jedan od članova porodice nekog slona ugine, drugi slonovi ce učiniti sve da se osjeća bolje, da lakše podnese gubitak.

Vase misljenje?