Mesojedi koji izazivaju strahopoštovanje ostalih životinja.

 Polarni medvjed, krvoločni lovci, mesojedi koji izazivaju strahopoštovanje ostalih životinja.

mesojedi
Polarni medvedi imaju bijelo – žućkastu dlaku, težinu koja doseže i do 700 kilograma. Važe za najveće mesojede među kopnenim životinjama. Ovi krvoločni lovci nastanjuju mjesta sjevernog polarnog kruga, ( Kanadu, Rusiju, Aljasku..) 
 
Pod debelom bijelom dlakom imaju crnu kožu koja ima pomaže očuvat toplotu koju su sakupili sunčevim zrakama. Njihova veličina je čak 2,5 metra, dok životni vijek je oko 25 -30 godina. Njihova bijela dlaka im koristi kao štit, od hladnoće koja je prisutna na ovom području. Njihove šape također su obložene dlakom koja im pomaže da se sigurno kreću po zaleđenim površinama.
 
Medvjedi bijelo žute dlake.

Jako su dobri plivači , te umiju preplivat nevjerovatnih 100 kilometara bez stanke. Omiljena hrana su im tuljani. Ova neobična vrsta medvjeda, mesojedi jede samo masti tuljana ako imaju na raspolaganju ogromne količine hrane. S tim unosom ostvaruju i dodatne masnoće u organizmu, međutim ako je oskudica plijen ne biraju jedu sve što im se nađe pred „nosom“.

 
 Tehnike lova se uglavnom sastoje da čekaju plijen da priđe sam. Čitav dan leže u rupi na ledu očekujući plijen da se približi. Njačešće žrtve bivaju mladunčad tuljana koje majke skrivaju u snijegu, ali polarni medvjedi uspješno pronađu skrovište.
Vase misljenje?