Italija je pobjednik Eurosonga 2021.

 Eurosong 2021. održao se u subotu 22.05.2021, a pobjednik  eurosonga je Italija.

Pobjednik Eurosonga.
Italija je pobjednik Eurosonga 2021.
Photo:Epa

Pobjednik Eurosonga 2021. dolazi iz Italije. Pretpostavljalo se da će dosegnuti visoku poziciju, ali je malo oni koji su vjerovali da će osvojiti baš prvo mjesto.

Måneskin bend, koji je s pjesmom „Zitti E Buoni“ predstavio Italiju, pobjednik je  ovogodišnjeg Eurosong takmičenja. S 524 boda, dostigao je na sami vrh tabele i odnio pobjedu za Italiju.

 
Na takmičenju je nastupalo 26 država: Cipar, Albanija, Izrael, Belgija, Rusija, Malta, Portugal, Srbija, Velika Britanija, Grčka, Švicarska, Island, Španjolska, Moldavija, Njemačka, Finska, Bugarska, Litva, Ukrajina, Francuska, Azerbejdžan, Norveška, Nizozemska, Italija, Švedska i San Marino.
 
Nizozemska, koja se plasirala u finale, bila je domaćin ovogodišnjeg Eurosonga. 
Vatrene Hurricane, predstavnice Srbije, djevojke koje su zapalile scenu, osvojile su 15. mjesto. Svi smo očekivali veći plasman.
 
Predstavnik  Velike Britanije, James Newman sa pjesmom „Embers“, je jedini izvođač Eurosonga 2021.,  koji je ostao bez bodova. 
 
Predstavnica Malte,  Destiny Chukunyere, koja je s pjesmom „Je Me Casse“ važila za jednog od favorita Eurosonga, bila je među prvima. Iako je na kladionicama vodila prvo mjesto,  ipak je ostala bez pobjede.
Više: 
 
Vase misljenje?