Prevario gledaoce, voditelja i osvojio milion funti.

Prevario gledaoce i uz pomoć prijatelja osvojio milion funti.

Osvojio milion funti prevarom. Prevara koja se brzo otkrila. Da li se čuli za britanca koji je na lukav način, u  kvizu KO ŽELI BITI MILIJUNAŠ? odgovorio na sva pitanja i oduševio naciju? Naravno, ne zadugo.. Charles William Ingram je  rođen 6.  avgusta 1963.  Bio je major britanske vojske, te je  smislio plan kako da odgovori tačno na svih petnaest pitanja u pomenutom kvizu i osvoji veliku sumu novca.

Naime, prijatelj koji je bio u publici, svaki put kada bi  Ingram spomenuo tačan odgovor,  zakašljao bi se i time Ingramu ukazao na tačan odgovor.  U toku emisije, nije bilo nikakve sumnje u varanje. Veliku pažnju  odvlačila je Ingramova supruga, koja se činila toliko nervozna i nestrpljiva dok je čekala svaku potvrdu odgovora.

Uz pomoć prijatelja, Ingram je u septembru 2001. postao milijunaš, osvojio milion funti, ali ne zadugo. Kada se posumnjalo u preveru, pokrenuta je optužnica protiv Ingrama. Nakon dugotrajnog suđenja na Southwark Crown Courtu, osuđen je za prevaru. Dvije godine poslije,  2003. osuđen je  za krivično dijelo. Osuda koja uključuje prevaru u osiguranju, pa je na zahtjev Vojnog odbora podnio ostavku. Pogledajte slijedeci vidio i sami presudite da li je riječ o varanju?

 

 

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *