Preminuo, nakon sto je primio cjepivo Moderna.

Cjepivo moderna  ipak zabiljezio prvi slučaj smrti..

Upoznati smo sa tim da je cijepljenje protiv koronavirusa sirom svijeta, uveliko krenulo. A da li smo upoznati sa tim koliko je preminulih, nakon prve doze primljenog cjepiva?

Prvi smrtne slučajeve na svijetu izazvalo je cijepljenje cjepivom  AstraZenecom.  To je  dovelo do toga da su mnoge drzave širom Evrope, na kratko obustavile cijepljenje ovim cjepivom. Međutim, kako imamo raznih vrsta cjepiva, da čak možemo i birati, koje želimo cijepljenje je nastavljeno sa drugim cjepivima.

 cjepivo moderna

U Americi je nakon primljene druge doze cjepiva moderna preminuo 21-o godišnji mladić. Neovisni odbor za praćenja sigurnosti cjepiva izjavio je kako je smrt povezana sa drugim bolestima koje je mladić imao. Smrt ovog mladića izazvala je sumnju građana da ni cjepivo moderna nije više tako sigurno.

Došli smo do informacija, da u nekim trgovinama, širom Njemačke ne možeš ući bez termina, te bez negativnog testa na koronavirus. Iako nam „vladajući“ uporno govore da je cijepljenje prostovoljno, njihov zabrane i brzomjenjajući zakoni govore suprotno. Svugdje, pa čak i pri prelasku državne granice, cijepljeni imaju prednost. Pa nas ne treba iznenaditi, ako sutra u trgovine ne mognemo uci ako nismo cijepljeni.  U Evropi je do sada, nakon cjepiva preminulo preko 7000 ljudi.

8Dko-%C5%A1orli-je-poslal-pismo-ustavnim-sodnikom-republike-slovenije-vsebina-pisma-je-postala-javna?fbcl

Vase misljenje?