Kako poboljšati željezo prirodnim putem, bez tableta?

Kako poboljšati željezo prirodnim putem?

Kako poboljšati željezo prirodnim putem

Umor, slaba koncentracija, pospanost, manjak energije sve su to simptomi nedostatka željeza u krvi. Naravno, kod pojave ovakvih simptoma obavezno posjetite doktora. Ako vam je utvrđeno da patite od nedostatka željeza u krvi, te želite prirodnim putem da poboljšate svoju krvnu sliku, donosimo vam par prirodnih  izvora  željeza. Pročitajte kako poboljšati željezo prirodnim putem

1. Jetrica.
Iznutrice spadaju u jedan od najboljih prirodnih izvora zeljeza,  takodjer su  jako bogate mineralima, vitaminima i proteinima. Naravno, za njihov kvalitet je jako bitan nacin uzgoja. Ova namirnica spada u jednu od najvecih prirodnih izvora zeljeza, te njenom konzumacijom sigurno cete poboljsat krvnu sliku.
2. Cvekla.
Jako zdrava namirnica puna zeljeza je takodjer cikla. Bogata je  takodjer proteinima i vlaknima, a sto je najbitnije nije puno kaloricna. Svako ko ima problema s losom krvnom slikom, definitivno bi trebao da pokusa s cveklom da je popravi. Jako je bitno uz cveklu koristiti i limun koji olaksava resorpciju zeljeza iz crijeva u krvotok. Preporucena doza svjze cjedjenog soka cvekle je 100 – 150 mililitara dnevno, rasporedjenih na citav dan u manjim dozama, pije se 5 dana potom se pravi pauza.
3.Sjemenke.
Sjemenke lana, bundeve i suzama pored toga sto mnogima sluze kao super  grickalice, takodjer su veliki izvor zeljeza, pa ako ih grickate, samo nastavite, jako su zdrave.
4. Crveno meso.  
Sasvim je nebitno  govedina, teletina ili junetina, kada je u pitanju unos zeljeza preko crvenog mesa sva tri izbora su pun pogodak. Unosite u svoj organizam sto vise crvenog mesa, koje je jako bogato zeljezom i za par dana sigurno cete osjetiti poboljsanje.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *