Dejana, umjetnica bez ruku.

 Cudo iz Srbije – umjetnica bez ruku, koja crta nogama

Iz Srbije nam stize prica o djevojci koja je rodjena bez ruku, a pravi je umjetnik. Njen hendikep je nije  sprijecavao da mnoge obaveze izvrsava sama. Dejana Backo koja je  rodjena bez gornjih ekstremiteta, zahvaljujuci svom talentu i volji za crtanje postala  jako  uspjesna djevojka.  Ona je postala studentkinja Akademskih umjetnosti.
Pored slikarstva Dejana se bavi i sportom. Clanica je Tekvando kluba „Gitros“ gdje je osvojila i zlatnu medalju na natjecanju u Turskoj. Svojim uspjehom dokazuje da su samo volja, ambicija i vjera u sebe dovoljne da ostvarimo svoj cilj. Majka Sandra, decko i prijateljica Milica su veliki oslonac i podrska u Dejaninom zivotu.
Iako su je djeca izrugivala u Osnovnoj skoli, zbog njenog izgleda, nije pala u depresiju. Ona nije dozvolila da je to sputava vec je svojim zalaganjem i trudom izrasla u djevojku kojoj se mnogi sad dive. Svi je gledaju s poštovanjem, pa cak i oni sto su je nekad ismijavali.. Dejana se takodjer sama oblaci, pere zube, posprema krevet. Za nju su kućanski poslovi svakodnevna rutina. Pranje suđa, pospremanje kuće, kuhanje i mnogi drugi poslovi za nju nisu strani, uživa u svemu. Dejana, umjetnica bez ruku je zaista jedno čudo.

 

Vase misljenje?