Zatvorenici koji su pobjegli iz Alcatraza 1962. moguće da su živi, tvrde rođaci.

Alcatraz –  Zatvorenici koji su pobjegli iz Alkatraza 1962. moguće da su preživjeli jer rođaci tvrde da imaju dokaze.

Tri bjegunca koja su pobjegla iz Alcatraza.  FBI izjavio da su se utopili, nakon desetljeća  isplivale tvrdnje da su preživjeli.

 Zatvorenici koji su pobjegli iz Alcatraza
Zatvorenici koji su pobjegli iz Alcatraza

Tri cimera koja su se odlučili na hrabar čin što mnogima nije pošlo za rukom. Krenuli su u bijeg i pobjegli iz Alkatraza na otoku prije 50 godina. Preživjeli su bijeg i  moguće je da su još uvijek živi, barem tako tvrde njihove porodice.

Zatvorenik Frank Morris i dva brata John i Clarence Anglin su uspjeli izići s otoka. Spustili se sa splavom koji su vjerovatno na brzaka osmislili te otplovili. Nikad više nisu viđeni, a tad su zatvorski službenici objavili da su se utopili.

bijeg iz Alcatraza
Fotografije bjegunaca iz zatvora Alcatraza kako su nekad izgledali i kako sad.

Danas  rođaci braće Anglins to osporavaju te tvrde da imju dokaze kako su veslali uz obalu i preživjeli. Takođe imaju Božićne čestitke od braće koji su poslali majci kao i fotograf koji je svjedok da su bili živi 1970-te.

Anglins i Morris su izveli nevjerovatan bijeg iz Alcatraza kroz otvor kanala koji je vodio od njihovih ćelija a otvor su pravili sa žlicama dok nisu napravili dovoljno širok da se mogu provući.
Prije odlaska napravili su krevete i ostavili  dosta papira i kose, ušuškali krevet tako da bi izgledalo kao da još uvijek leže.

bijeg iz Alcatraza
Maska koju su bjegunci napravili od papira i kose

Uspjeli su da se provuku kroz ventilacijske otvore do krova, razbili krov a kada su na vrh stigli, improvizirali su svoj splav tako što im prvo na um palo bilo je koristiti kabanice koje su napuhali.
Prethodno su vlasti tvrdile da je skoro i nemoguće pobjeći sa otoka i  kosti koje su pronašli nedaleko na obali vjerovatno njihove, da su se bjegunci utopili.
Međutim, uz dopuštenje porodice Anglin, istražitelji su iskopali navodne ostatke braće ali DNA analiza pokazala da kosti ipak nisu njihove.
Alcatraz je u Americi najsigurniji i najčuvaniji zatvor, da li je moguće da je neko uspio pobjeći iz njega?!

Vase misljenje?