Horror Auschwitza: Da bi preživio, jeo ljudsko meso!

Horror Auschwitza: Da bi preživio, jeo ljudsko meso, Poljak u stravičnoj ispovijedi.

Jeo meso ubijenog zatvorenika Auschwitza da bi preživio. Poljak Tadeusz Sobolewicz koji je bio zatočenik ove tvornice smrti.

Horror Auschwitza: Da bi preživio,jeo ljudsko meso!
Auschwitz -Birkenau

92-godišnjak Tadeusz Sobolewicz zarobljen u septembru 1941. godine koji je bio član ZWZ-a. Poljskog pokreta otpora, te kao mladi polički zatvorenik  prebačen u Auschwitz.

Poljak je i sam bio jedan od zarobljenika koji su gradili ovu ‘tvornicu smrti’ krematorij, stražarski dom, plinske komore, zatvoreničke odaje…

Tadeusz  je cijeli rat proveo i preživljavao u nacističkim koncentracijskim logorima a najviše je upravo boravio u Auschwitzu.

Za intervju koji je dao HRT-u, Sobolewicz iznosi  stravične scene poput, udaranja glave zatvoreniku o vagon, kojem doslovno vidite prosipanje mozga, neuhranjenost, tjeranje na težak fizički rad i vrlo malo spavanja, Sobolewicz je čak i jeo meso mrtvog zatvorenika ističući o strašnoj gladi koju su doživjeli da su sjeckali komade od mrtvaca kuhali i jeli.   Piše: danas.net.hr

Horror Auschwitza: Da bi preživio,jeo ljudsko meso!
Svjedočenje iz Auschwitza

Tadeusz Sobolewicz je samo jedan od 6.000 zatvorenika sa prostora bivše Jugoslavije, a puno je i obitelji izgubio u Auschwitz -Birkenau. 
Ostali su samo artefakti koji bilježe o ubijenima u Auschwitz-Birkenau, memorijalnom centru. Više na: danas.net.hr

Svadbeni običaji bizarni u svakom smislu

Najgora epidemija u historiji čovječanstva.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *