Hrane se s mrtvacima, da bi ih zauvjek pamtili..

Hrane se s mrtvacima da bi odrzavali kontakt s njima.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Unistavanje lica  djevojcicama.

Dali ste culi za pleme Čin? Ako jeste, onda vam je sigurno poznato da vec od 11. stoljeca djevojcicama tetoviraju lice i stavljaju ogromne nausnice, kako bi im razvukle usi i ucinile ih ruznim. Tetovirali su razlicite simbole po licu i unistavali njegovu prirodnu ljepotu.
To je bio ritual u selu Čin, kako bi djevojcice sacuvali od otmicara i pedofila koji su harali tim podrucjem.
 
Ples s mrtvacima.
Da i to postoji! Pleme Malagasy ima jako cudan obicaj, navodno svakih 7 godine vade svoje najmilije iz grobova, umotavaju ih u bijele carsafe i uz zvukove glazbe plesu s njima. Morbidno, zar ne? Sreca, pa ova tradicija polako izumire.
Hrane se  s mrtvacima.
Jos jedan bizerni ritual dolazi nam iz Brazila, tacnije plemena Yonamamo, gdje clanovi obitelji jedu ostatke pepela svojih najblizih. Razlog zbog kojeg to rade, je taj da ih nikad ne zaborave i misle da ce na takav nacin vjecno da zive s njima.
 
Ako se zelis vjencat, zaboravi odlazak na wc narednih 3 dana.
 
Indonezijsko pleme Tidong godinama njeguju tu tradiciju, jer vjeruju da ukaziva na sretan brak. Naime, mladenci nakon vjencanja ne smiju da idu na wc  narednih tri dana, a zato se brinu njihovi clanovi obitelji koji im daju vrlo male kolicine hrane. Zamisli, nahladis se? 😅
Da bi dokazao da ti je zao, moras odsjeci prste.
Da, to postoji. U plemenu Dani u Indoneziji, ljudi na specifican iskazuju zaljenje za umrlim. Zene tuguju tako sto sjeku jedan dio svog prsta. Prvo vezu cijelu ruku kako bi utrnula, sjeku dio prsta, a potom spaljuju ranu kako bi nastao oziljak.
Vase misljenje?