Priče svijeta: Tajna dugovječnosti starice – jedi kašu i izbjegavaj muškarce!

Još jedna senzacija priče svijeta o starici koja otkriva koja je  tajna dugovječnosti.

Kada je u pitanju dug, lijep i zdrav život, većina ljudi bi reklo, kloni se nezdrave hrane, cigareta, alkohola itd. Ali ne i ova starica.

Priče svijeta: Tajna dugovječnosti starice - jedi kašu i izbjegavaj muškarce!
Tajna dugovjecnosti 🙂

Starica koja ima 109 godina iz Škotske, ima svoju tajnu dugovječnosti i danas je otkriva: Jedi kašu i izbjegavaj muškarce.
Stogodišnjakinja Jessie Gallan, rođena je u maloj dvosobnoj kolibi na farmi gdje je živjela i spavala na slamnatim madracima sa svojih 5 sestara i bratom.

Gallan koja se nikada nije udavala je izjavila za novine da njena tajna lijepih i dugih godina življenja je izbjegavanje muškaraca, da su oni više problem nego što vrijede.
Mnogo vježbe kao i svakodnevna jutarnja zdjela tople kaše.
Prošle godine kada je napunila 108 godina, kaže da je zaslužna ipak više njena kaša nego što je izbjegavanje muškaraca.      Izvor/ huffingtonpost

Najstarija osoba na svijetu je Susannah Mushatt Jones koja je napunila 116 godina prošlog ljeta. Ona tvrdi za njenu dugovječnost je zaslužna slanina.
Istraživanje stogodišnjaka i dugovječnosti u SAD-u prošle godine, otkrilo se da na dug i lijep život najviše utječe provođenja dosta vremena sa obitelji i prijateljima i posvećenost fitnesu. 

Eto djevojke, izbjegavajte muškarce i živjet ćete duže 🙂

Vase misljenje?