Ofarbao čegrtušu u ružičasto, panika u cetnru za spašavanje životinja.

Nepoznata osoba ofarbala čegrtušu zmiju, koliko je okrutan taj čin, još više je opasan po život.

Centar za spašavanje životinja napominju na okrutnost prema životinjama nakon što su pronašli i spasili čegrtušu- zmiju ofarbanu u ružičasto u blizini Sveučilišta Utah bolnice.

ofarbana zmija
Ofarbao zmiju  čegrtušu, vrlo opasan potez obziorm da je čegrtuša vrlo otrovna zmija

Direktor za spašavanje reptila Jim Dix, je izjavio srdito da je čin naizgled bezopasan ali se izjednačava sa okrutnošću prema životinjama.
Dix je rekao da se nada da neće se desiti ovakav incest koji može biti štetan i potencijalno opasan po ljude.

Dok ljudi su mislili iz zabave da malo boje neće škoditi zaštitničkoj debeloj koži zmije, ionako kasnije zmija mjenja kožu, iz Centra su izjavili ljutito da svjetlo ružičasta farba na zmiji čini opasnost po zmiju jer se zmija više ne može kamuflirati sa okolicom onako kako je to moguće u njegovoj prirodi, neon boja zapravo ga stavlja kao otvoreni plijen za druge predatore koji jedu gmaz.
Nazvali su ovaj čin vrlo djetinjastim i opasan po život osobe koja je počinila.

"To je jako djetinjasto, glupa stvar za napraviti. Ne znam zašto bi to itko želio učiniti ", rekao je Dix. "I uzimajući u obzir da farbanje tako iz blizinje također sebe ugrožava od ugriza od ovog opasnog reptila." Zmiju su zbrinuli u centru dok joj se koža ne obnovi a onda će je pustiti nazad u prirodu. Trebamo napomenuti da u Utah se smatra velikim prekršajem nauditi  divljoj životinji.

Da li su malo previše digli buku zbog farbanja reptila, ostavite svoje mišljenje?

Post a Comment

Noviji Stariji